Tehnologia MGI, distinsă cu Premiul pentru Inovație în Inginerie

Tehnologia MGI, distinsă cu Premiul pentru Inovație în Inginerie

47
0
DISTRIBUIȚI

Producătorul francez de soluții de tipar digital și finisare MGI Digital Graphic Technology și distribuitorul său în România, Grup Transilvae, anunță obținerea Premiului pentru Inovație în Inginerie pentru dezvoltarea tehnologiei de imprimare cu jet de cerneală MGI. Premiul anual pentru inginerie este organizat de revistele „Usine Nouvelle” și „Industrie & Technologies”, având ca partener Consiliul Național al Inginerilor și Oamenilor de Știinta Francezi.

Juriul a ales să premieze echipa de Cercetare – Dezvoltare de la MGI pentru inovația demonstrată în dezvoltarea JETcard, prima soluție care utilizează tehnologia MGI de imprimare color cu jet de cerneală. Această tehnologie revoluționară permite imprimarea pe aproape orice substrat, menținând în acelasi timp un nivel foarte înalt al calității tiparului (hârtie, plastic și materiale sintetice). Arhitectura sa modulară și scalabilă suportă o gamă largă de formate, de la dimensiunea unui card din plastic până la coli cu lațimea de 50 cm.

De asemenea, tehnologia de imprimare cu jet de cerneală MGI permite tipărirea color în 4 până la 6 culori și adăugarea unor cerneluri speciale, cum ar fi alb opac sau cerneala de securizare. În același timp, prin intermediului acestui echipament pot fi adăugate efecte speciale unice, inclusiv diferite acoperiri selective sau efecte de de imprimare cu relief. Tehnologia MGI este concepută ținând cont de mediul înconjurător, de economia de resurse și de eliminarea deșeurilor (fără plăci sau ecrane serigrafice) și a emisiilor dăunătoare (fără ozon și solvent), reducând în același timp consumul energetic comparativ cu metodele tradiționale și oferind posibilitatea imprimării pe suprafețe de hârtie ecologică.

Edmond Abergel (pe primul rând, al doilea din dreapta), alături de echipa R&D de la MGI

Edmond Abergel, președinte fondator al MGI și seful Departamentului Cercetare – Dezvoltare, a declarat: „Sunt deosebit de încântat și mandru de faptul că echipa noastră a fost distinsă cu Premiul în Inginerie. În prezent nu există nici o inovație industrială fără o investiție substanțiala în cercetare și dezvoltare – inginerii sunt nucleul fiecărei companii dinamice și industriale.” Oficialul MGI a mai adăugat: „Toată munca depusă de această echipă este recunoscută în această seară. Acești ingineri au reușit să depășească multe provocari tehnice și au dezvoltat o tehnologie de imprimare cu jet de cerneală sigură și eficientă într-un timp excepțional de scurt.”

Acesta este al doilea premiu primit de MGI în ultimele 12 luni pentru tehnologia de imprimare color cu jet de cerneală. În 2010, tehnologia MGI a fost distinsă cu Siemens Innovation Grand Prix.

Tehnologia de imprimare color jet de cerneală dezvoltată de MGI este deja în producție la clienți din Statele Unite, Brazilia și Franta (JETcard).

În ceea ce privește viitorul apropiat, MGI investeste deja în dezvoltarea de noi proiecte ambițioase. Compania plănuiește să prezinte în premieră mondială următoarea generație de prese color cu jet de cerneala la expoziția drupa 2012, cel mai mare târg internațional de profil, organizat la Dusseldorf, Germania, în perioada 3-16 mai.

(Sursă: Group Transilvae)