Fiți mai eficienți, utilizând fontul corect!

Fiți mai eficienți, utilizând fontul corect!

141
0
DISTRIBUIȚI

În prezent, există diferite abordări pentru a crește eficiența lucrărilor de print și ca de obicei, lucrurile mici sunt cele care contează. Foarte puțini știu că, atunci când este vorba de documente text, consumul de cerneală depinde foarte mult de fontul pe care îl alegeți pentru text. Totul a început cu fontul “Garamond”. Suvir Mirchandani, elev în vârstă de 14 ani la Scoala Dorseyville din Pittsburg (SUA), a aflat că școala sa ar fi putut să economisească aproximativ 20.000 de dolari anual prin simpla schimbare a caracterelor sale corporative. Dorind să afle care este fontul eficient și mai prietenos cu mediul, Mirchandani a lărgit literele de la mai multe fonturi, le-a imprimat și le-a cântărit. Fontul Garamond s-a dovedit a fi cel mai rentabil. Acesta a sugerat profesorilor ca ar trebui să folosească acest font în toate documentele lor tipărite. Mirchandani a propus, de asemenea, același lucru și pentru guvernul SUA și a altor autorități publice, care ar putea salva astfel, mai multe milioane de dolari în fiecare an.Designerii Tim Wrigglesworth și Matt Robinson au realizat această idee într-un mod haptic (tactil). În demersul lor, au ales opt fonturi diferite și au schițat cuvinte mari, cu un pix. Cerneala rămasă în țeava pixului a servit ca grafic. Rezultatul a fost același. Cu toate acestea, este nevoie să spunem că alte fonturi au, de asemenea, beneficiile lor: Times New Roman, de exemplu, este perfect pentru textele scrise, în timp ce ,Impact este un font bun pentru titluri.

Soluții ce pot reduce consumul de cerneală

De obicei, în birouri, printurile zilnice pot duce per total la cheltuieli destul de mari. Iată câteva dintre soluțiile care pot reduce risipa de cerneala!

Ecofont permite utilizatorilor să economisească cerneala cu până la 50% în timpul imprimării. Este disponibil pentru Word și Outlook. Această aplicație face mici găuri în fonturile folosite, cum ar fi Arial, Calibri, Verdana, Times New Roman și Trebuchet MS. Avantajul este ca într-o dimensiune mică de font, găurile din literă nu sunt vizibile pentru ochiul uman.

O altă soluție este  instrumentul german Tintencenter, cu ajutorul căruia putem afla dacă tipul de caractere ales de noi este eco-friendly sau nu. Pentru a calcula economiile posibile, instrumentul analizează dimensiunea fontului, numărul de pixeli și frecvența literelor individuale din text. În plus, acesta oferă sugestii cu privire la fonturi alternative, care utilizează mai puțină cerneală. Fontul Ryman Eco, poate fi o altă soluție în acest sens, deoarece folosește 33% mai puțină cerneală, fiind dezvoltat special pentru acest scop de către designerul Dan Rhatigan.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home4/poshpr/print-magazin.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home4/poshpr/print-magazin.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853