Adio desktop-uri!

Adio desktop-uri!

13
0
DISTRIBUIȚI

Titlul poate părea destul de ciudat având în vedere faptul că avem ca subiect piaţa de print. Aici sunt folosite preponderent sisteme desktop puternice, care ajung la câteva mii de euro fără prea mari probleme. Preţul este direct proporţional cu puterea de calcul, acesta fiind un element cheie în domeniu.

Graficienii şi cei care lucrează în departamenul de D.T.P. au nevoie de sisteme rapide, astfel încât operaţiunile pe care le execută să fie realizate cât mai rapid. Asta pentru că nimeni nu îşi doreşte să aştepte. Un timp mort mare poate duce indiscutabil la o pierdere a ideilor atunci când rasterizezi, aplici un efect sau salvezi o imagine mare. De ce sunt alese desktop-uri? Simplu, pentru că sunt cel puţin la nivel teoretic mai puternice decât laptop-urile.

Însă, acest concept este pe cale de a fi schimbat. Va mai dura probabil ceva vreme, însă primul pas a fost deja făcut de companii precum Apple şi Lenovo. Ultimul notebook de la Lenovo (pentru cei care încă nu ştiu, Lenovo a cumpărat I.B.M. în 2004), W700, este dedicat în principal fotografilor profesionişti şi inginerilor. În cele ce urmează vom lua fiecare componentă importantă a acestui produs şi vom vorbi câte puţin despre fiecare în parte.

Ecran
Notebook-ul este un desktop replacement în adevăratul sens al cuvântului. Graficienii au nevoie de o privire cât mai largă asupra machetelor, fotografiilor, astfel că este nevoie de o diagonală şi o rezoluţie cât mai mare. Ecranul lui W700 este de 17 inci, rezoluţia maximă suportată fiind de 1920 x 1200 de pixeli. Aceste specificaţii sunt completate de o luminozitate de nu mai puţin de 400 de cd/mp. Însă, ineditul nu apare aici. Produsul are implementat un calibrator de imagine care va avea grijă ca ceea ce vezi pe ecran să vezi şi pe output. Astfel, poţi uita de Eye One. W700 are implementat un sistem X-Rite/Pantone Huey care include un pachet software simplu pentru realizarea unei calibrări rapide şi crearea unui profil, oferind şi un spectrocolorimetru.

Procesor, memorie şi hard disk
Modelul cu care ne-am jucat folosea un procesor cu o frecvenţă de lucru de 2,53Ghz, fiind vorba de quad core-ul Q9300. Practic, pentru a crea un procesor quad core, Intel a folosit două cipuri Penryn care funcţionează independent. Ce este distinctiv este faptul că avem de-a face cu 6 M.B. de L2, faţă de majoritatea procesoarelor quad core care au 12 M.B. Afectează acest lucru performanţa? Depinde cu ce fel de programe lucrezi. Însă, sunt destul de rare cazurile în care cei 6 M.B. sunt depăşiţi de un work data prea mare. Cât despre memorie nu avem prea multe lucruri de comentat. Când ai la dispoziţie 4 G.B. DDR3 lucrurile sunt destul de clare. Spaţiul de stocare al notebook-ului este generos, de 320 G.B. Sunt prezente două hard disk-uri default în RAID 0. Însă, poţi schimba configuraţia astfel încât să se cupleze cu necesităţile tale.

Tabletă grafică

Un alt fapt inedit pe care acest laptop îl integrează este prezenţa lângă touchpad a unei tablete grafice Wacom. W700 este primul notebook care încorporează un produs de acest gen. Astfel, se defineşte mult mai pregnant publicul ţintă, acela a profesioniştilor din industria grafică, a fotografilor sau a celor care lucrează în programe gen CAD. Preţul de achiziţie al produsului începe de la 2.978 de dolari.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home4/poshpr/print-magazin.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home4/poshpr/print-magazin.ro/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853