Stiri

Xeikon vrea să devină lider pe piața CtP-urilor flexo

• Bookmarks: 17492


Xeikon, producătorul belgian de echipamente de tipar digital și dispozitive Computer-to-Plate (CtP) – fost Punch Graphix până în noiembrie 2011 – a cumpărat brand-ul FlexoLaser de la RSD Technik GmbH şi FlexoLaser GmbH, companii cu notorietate în sectorul fabricării CtP-urilor pentru aplicaţii flexografice şi de tipar înalt. La începutul acesti luni, Xeikon a mai cumpărat de la Eastman Kodak drepturile asupra mărcii ThermoFlex (platesetter-e pentru aplicații flexografice).

Aceste achiziţii strategice se încadrează în strategia Xeikon de a aduce pe piaţă o nouă linie de echipamente CtP şi de a ocupa o poziţie de lider pe piaţa flexografică. Această extindere se va reflecta şi personalul Xeikon, căruia li se vor adăuga o serie de experţi din acest domeniu.

Wim Maes, CEO al Xeikon N.V. afirmă că „strategia Xeikon este de a-şi construi o poziţie solidă pe piaţa ambalajelor flexibile prin oferirea de soluţii de imprimare şi produse conexe. De mai bine de 15 ani am produs unele dintre cele mai bune prese digitale pentru tipărirea etichetelor şi soluţii CtP din industrie. Prin CtP-urile flexo vom fi în măsură să ne extindem baza de clienţi şi să le oferim acestora soluţii unice de imprimare, atât pentru cea digitală cât şi pentru cea flexografică.”

Lider pe segmentul echipamentelor digitale de tipar cu toner alimentate cu hârtie în rolă, Xeikon are o prezență puternică și în domeniul fabricării echipamentelor Computer-to-Plate pe care le comercializează sub marca basysPrint. În acest moment, Xeikon fabrică sub brandul basysPrint trei serii de CtP-uri UV pentru segmentul imprimării ofset (seriile 800, 400 și 11) și unul pentru tipărirea flexografică a ziarelor (seria F) distribuit până recent de MacDermid. Totodată, basysPrint mai produce și un dispozitiv Computer-to-Screen (CtS) bazat pe tehnologia DSI pentru expunerea ecranelor serigrafice, echipamentul fiind comercializat prin intermediul firmei Kissel + Wolf sub denumirea de KIWO Screensetter.

Cu doar un CtP adresat pieței flexografice a imprimării ziarelor, Xeikon nu a avut până în prezent în portofoliul de produse basysPrint niciun echipament pentru segmentele flexo ale etichetelor și ambalajelor.

Michel Peeters, Marketing Communications Manager la Xeikon International BV, a declarat pentru Print Magazin că „Xeikon va continua să comercializeze soluțiile CtP sub puternica marcă basysPrint”.

(Sursă: Xeikon)


Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
492 views
bookmark icon

Write a comment...